Κριτικές

Ένα καλογραμμένο βιβλίο που απευθύνεται στο πλατύ κοινό, το διαβάζεις ευχάριστα χωρίς να χρειάζεται να έχεις εξειδικευμένες γνώσεις μαθηματικών. Ο Φιμπονάτσι είναι εκείνος που εισήγαγε τους ινδοαραβικούς αριθμούς (1,2,3...) και το ινδοαραβικό αριθμητικό σύστημα στην Ευρώπη.
Δεν περίμενα να υπάρχουν τέτοια ερωτικά μανιφέστα. Κάθε διήγημα είναι κι από ένα μανιφέστο ιδεών και συμπεριφορών τρυφερότητας. Μπράβο στη συγγραφέα, μπράβο και στην εικονογράφο!
Ο θηριοδαμαστής είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή μέχρι το τέλος. Δικαιολογημένα η ίδια η Lackberg δηλώνει ότι είναι υπερήφανη για το συγκεκριμένο βιβλίο.
Μπορεί να μην είναι από τα κορυφαία βιβλία του Καζαντζάκη, αλλά είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσεις!
Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε ενότητες με φύλλα εργασίας έτοιμα προς χρήση. Εξαιρετική δουλειά βασισμένη στις αρχές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (CBT). Μπορεί να δουλευτεί άνετα κατά τη διάρκεια της ευέλικτης ζώνης στο σχολείο χωρίς να χρειάζεται ο εκπαιδευτικός να έχει και την ανάλογη εκπαίδευση σε CBT.
Κλασικός Ρούσντι! Σταθερή αξία. 
Πώς κάποιος που ζητά εκδίκηση για τη χαμένη του αγάπη μπορεί να βαπτιστεί τρομοκράτης;
Όταν αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι οι πράξεις μας έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον και κάποια στιγμή θα αρχίσουμε να πληρώνουμε γι' αυτές. Καλοδουλεμένο θρίλερ που θα μπορούσε άνετα να έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο. 
Έχει βραβευτεί με το κρατικό βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου και το βραβείο κύκλου του ελληνικού παιδικού βιβλίου και όχι αδίκως. Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο από τη σειρά με τις περιπέτειες του Κορνήλιου. Θα μπορούσες να το πείς και αστυνομική λογοτεχνία για "μικρούς"!
Τι κάνει ο καπετάνιος όταν οι πειρατές δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ; Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια μικρή ιστοριούλα πριν την καληνύχτα.
Τι  μπορείς να κάνεις όταν σκαλώσει ένα παπούτσι στα κλαδιά του δέντρου; Να πετάξεις κάτι άλλο. Και τι γίνεται όταν σκαλώσει κι εκείνο; Δεν μπορώ να πω ότι είναι από τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία, όπως τα παιδιά για έναν περίεργο λόγο το ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ!!!
Το συγκεκριμένο μου το είχε προτίνει ο βιβλιοπώλης, ψάχνοντας κάτι χαλαρό για διάβασμα. Με ιδιαίτερο χιούμορ και τρόπο γραφής... αρκετά ενδιαφέρον μέχρι ενός σημείου, αλλά τελειώνει μάλλον απότομα. Μου θυμίζει την περίπτωση εκείνων που είχαν μια καλή ιδέα... αλλά δεν ήξεραν τι να την κάνουν! 
Ένα εξαιρετικό βιβλίο, από ένα μοναδικό στο είδος του συγγραφέα.
Ένας καδημαϊκός που συναντά έναν επιμελητή εκδόσεων και του ζητά να συνεργαστούν σχετικά με μια σειρά βιβλίων με θέμα τον αποκρυφισμό... και κάπως έτσι το ταξίδι ξεκινά. Ένα ταξίδι που παίρνει επικίνδυνη τροπή, με πλεκτάνες, συνομωσίες και μυστικές αδελφότητες.

Είναι από τα βιβλία που διαβάζεται σε μια μέρα, παρά το "βαρύ" και δύσκολο θέμα... την ψυχική ασθένεια. Η αφήγηση γίνεται σε πρώτο ενικό πρόσωπο από την ίδια την Κατερίνα (μητέρα του συγγραφέα), η οποία όπως αναφέρεται από την αρχή κιόλας αυτοκτονεί μην αντέχοντας άλλο. Το πιο ανατριχαιστικό ίσως όλων είναι ότι η συγκεκριμένη ιστορία είναι αληθινή και μας μεταφέρεται μέσα από το γιο της... 
Όταν ο Κάρλο αποφασίζει για οικονομικούς λόγους να νοικιάσει ένα δωμάτιο στο σπίτι του δεν έχει ιδέα τι τον περιμένει... Το "συγκάτοικος να σου πετύχει" είναι αυτό ακριβώς που αναφέρει ο υπότιτλος "ένα ευχάριστο μυθιστόρημα"... ο πρωταγωνιστής εκνευρίζεται αφάντα από την αρχή με τον νέο συγκάτοικο που τον φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, όμως στο τέλος καταλήγει να γελά με την περιπέτειά του, κι εμείς το ίδιο!
Αν και έχει ενδιαφέρον μέχρι ενός σημείου, το τέλος μάλλον ήταν απογοητευτικό... Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιος ντόρος για το συγκεκριμένο βιβλίο... 
Ο θηριοδαμαστής είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή μέχρι το τέλος. Δικαιολογημένα η ίδια η Lackberg δηλώνει ότι είναι υπερήφανη για το συγκεκριμένο βιβλίο.  
Πολύ καλό μικρό βιβλίο με ευχάριστες περιπέτειες.

Πολύ καλό βιβλίο όσον αφορά τις ιστορικές αναφορές του βιβλίου αλλά η πλοκή του καθυστερούσε πολύ και δεν για να βγάλει νόημα πρέπει να διαβάσεις πάνω από το μισό.
Καλο βιβλίο για παραλία ή έστω για ελαφρή διάβασμα περιπέτειας με καλή ανατροπή στο τέλος.
Συνολικές κριτικές 19
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
237.715 Βιβλία
117.932 Συντελεστές
4.449 Εκδότες
Με την υποστήριξη του ΒιβλιοNet και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου