Δώδεκα χτύποι

Δώδεκα χτύποι

"Την τελευταία μέρα του χρόνου, όταν το ρολόι δείξει δώδεκα, ο χρόνος σταματά". Ένας μυστηριώδης ξένος μπαίνει στο γραφείο του άσημου ντετέκτιβ Μάνου Παυλίδη, η ήσυχη και ασφαλής ζωή του διαταράσσεται από την περίεργη προσφορά που δέχεται: θα λάβει 40 χιλιάδες ευρώ ως προκαταβολή με μοναδικό όρο, για την εξόφληση, να διαλευκάνει την υπόθεση το αργότερο μέχρι το τελευταίο λεπτό της τελευταίας μέρας του χρόνου. Καθώς το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίγεται, η ζωή του θα αλλάξει για πάντα με τρόπο που δεν είχε ποτέ φανταστεί, καθώς θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με σκοτεινές δυνάμεις όπως ο Άρχοντας, το Φάντασμα και η Αράχνη, που δεν θα διστάσουν να τα βάλουν με οποιονδήποτε αποφασίσει να ανακατευτεί στην υπόθεση αυτή. Το αστυνομικό μυθιστόρημα "Δώδεκα χτύποι" είναι μια συναρπαστική ιστορία που μας ταξιδεύει από το παρελθόν -το ματωμένο Λονδίνο του 19ου αιώνα και τη γερμανική κατοχή στη χώρα μας- έως το παρόν και τα διάφορα ιστορικά μέρη της Ελλάδας.

Συνολικές κριτικές 1
 •    Το διάβαζα σε μια μόλις νύχτα! Με γοήτευσε χάρη στην κινηματογραφική του γλώσσα, στα χρονικά ταξίδια πίσω στο παρελθόν και πάλι στο παρόν αλλά και στο χιούμορ πού με έκανε να χαμογελώ.

     Μού άρεσε ο ρυθμός με τον οποίον ξεδιπλώνεται το μυστήριο: η αργή εξέλιξη στην αρχή κάνει μεγάλη αντίθεση με την υψηλή ένταση στο υπόλοιπο κομμάτι της ιστορίας.    

     Λάτρεψα τους χαρακτήρες που συνάντησα στο μυθιστόρημα. Είναι τόσο ρεαλιστικοί! Κινδυνεύουν, βιώνουν την μεταμόρφωση, αντιμάχονται με όλες τους τις δυνάμεις το κακό και στο τέλος το νικούν χάρη στις αξίες τους, στην πίστη, στην αγάπη και στην φιλία.
   
     Αυτό που μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η παρουσία των συμβολισμών στο μυθιστόρημα. Το ρολόι, οι αριθμοί, τα χρώματα (κυρίως το λευκό, το κόκκινο και το μαύρο) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε όλο το βιβλίο και το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον.
   
   Τέλος, οι ανατροπές με κράτησαν σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα!

Το βιβλίο δεν υπάρχει σε κάποια βιβλιοθήκη
243.186 Βιβλία
122.585 Συντελεστές
4.631 Εκδότες
Με την υποστήριξη του ΒιβλιοNet και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου