Καναβούρας Αντώνης
Ο Αντώνης Καναβούρας γεννήθηκε το 1969 στο Λιτόχωρο Πιερίας και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στη σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, στο τμήμα Γεωπονίας, στην κατεύθυνση της Τεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα σε Ph.D. σε Packaging Engineering στο School of Packaging, toy MSU. Εργάστηκε ως υπεύθυνος συσκευασίας στο τμήμα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας (Supply Chain) στην εταιρία ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα Α.Ε. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Τμήμα τεχνολογίας & επεξεργασίας λιπαρών υλών του παγκοσμίου ερευνητικού κέντρου της Unilever της Ολλανδίας, ενώ κατόπιν εργάστηκε σαν διευθύνων προγραμμάτων συσκευασίας στο Τμήμα Συσκευασίας του Παγκόσμιου Κέντρου Τεχνολογίας της Unilever Europe, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Από το Μάρτιο του 2005 εργάστηκε διαδοχικά στην εταιρία Creta Farm ΑΒΕΕ και ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ σαν υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης συσκευασίας. Παράλληλα έχει διδάξει στο A.T.E.I. Θεσσαλονίκης, Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα τους τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, είναι εισηγητής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε επιμορφωτικά σεμινάρια για ελεγκτές νομαρχιακών υπηρεσιών στη βιομηχανία τροφίμων.