Αποστολάκης Κωνσταντίνος 1978-
Ο Κωνσταντίνος Αποστολάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Το 1997, εισάγεται στην Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του T.E.I. Αθήνας. Πραγματοποιώντας την πρακτική του εξάσκηση στην "ΦΑΓΕ" (Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος) στο Τομέα του Ποιοτικού Ελέγχου, αποφοιτεί τον Ιούνιο του 2001, ενώ παραμένει στον Τμήμα του Ποιοτικού Ελέγχου μέχρι και το 2002. Το 2003 εισάγεται στο Tμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και αποφοιτεί το 2005. Από Οκτώβριο 2004 - Ιούλιο 2005 πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στα εξής νοσοκομεία: Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά "Τζάνειο" με Κλινικούς Τομείς: παχυσαρκία, διαβήτης. Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γιώργος Γεννηματάς" με Κλινικούς Τομείς: γαστρεντερολογία, χειρουργική, εντερική και παρεντερική σίτιση. Γενικό Νομαρχιακό Κοργιαλένειο Μπενάκειο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού "Ερυθρός" με Κλινικούς Τομείς: καρδιολογία, νεφρολογία, καρκίνος, νευρολογικά. Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικής "Σισμανόγλειο" με Κλινικούς Τομείς: παθήσεις του αναπνευστικού, παιδιατρική, καθώς και Διατροφική Αγωγή σε σχολεία του νομού Αττικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την σύνθεση, διαχωρισμό και μελέτη της βιολογικής δραστικότητας ακετυλιωμένων φαινολικών παραγώγων της Μεσογειακής Διατροφής στο κόκκινο κρασί και στο ελαιόλαδο (Διπλωματική εργασία). Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004" εργάστηκε στο Τμήμα Ασφάλειας και Υγιεινής των Τροφίμων - "Διατροφή των Αθλητών" στο Ολυμπιακό Χωριό. Από το 2005 συνεργάζεται με το Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου "Απίσχνανσις" Κολωνακίου. Παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου σε γνωστή βιομηχανία κρέατος. Ακόμα είναι μόνιμος αρθρογράφος πολλών περιοδικών που ασχολούνται με θέματα υγείας και διατροφής, ενώ πραγματοποιεί δημοσιεύσεις και συνεντεύξεις τόσο σε τηλεοπτικούς, όσο και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά. Από το 2003 έως και σήμερα έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων διατροφής, κλινικής διαιτολογίας και παχυσαρκίας. Ακόμα είναι Εγκεκριμένος Εκπαιδευτής Επιχειρήσεων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στους εξής Τομείς: Αναδυόμενοι κίνδυνοι στη διατροφή, Χειρισμός διατροφικών κρίσεων - Κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, διατροφική πολιτική και εκπαίδευση προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων. Είναι πτυχιούχος του EFQM (European Foundation for Quality Management / Διακρατικό, Ευρωπαϊκό Πρότυπο Αριστείας, ενώ έχει παρακολουθήσει Προγράμματα Ολικής Ποιότητας Τροφίμων με εξειδίκευση στους εξής τομείς: Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP), Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΙSO 9000), Σύστημα Οργάνωσης Εργαστηρίου (ISO 17025, ΕΝ 45000), Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΙSO 14000, ISO 2859), Σύστημα Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας (OHSAS 18000), Υγιεινή Τροφίμων. Είναι ενεργό μέλος τόσο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων (HDA), όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ).