Καπόγλου Παύλος Μ.
Ο Παύλος Μ. Καπόγλου είναι πτυχιούχος γεωπονίας του ΑΠΘ. Εργάσθηκε ως γεωπόνος-ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών "Δημόκριτος". Συνεργάσθηκε με γνωστό όμιλο εταιριών ζυθοποιίας και βιομηχανιών κονσερβοποιίας και τοματοπολτού και συνέβαλε με επιτυχία στην επέκταση των καλλιεργειών του βιομηχανικού ροδάκινου και της βιομηχανικής τομάτας στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης συνέβαλε στην έρευνα και διάδοση της καλλιέργειας του λυκίσκου στην ίδια περιοχή, αλλά το πρόγραμμα και οι αγρότες εγκαταλείφτηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας. Υπήρξε πρωτοπόρος στην Ελλάδα, από το 1984, της διάδοσης της χρήσης στην γεωργία των ιδιωτικών εδαφολογικών και χημικών εργαστηρίων για αναλύσεις εδάφους και φύλλων με στόχο την ορθολογική λίπανση και τη μείωση της νιτρορρύπανσης. Βλέποντας τον μεγάλο κλυδωνισμό, που προκάλεσε η παγκοσμοιοποίηση και η νέα ΚΑΠ στην ελληνική Γεωργία και θέλοντας να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, που προβάλλει σήμερα σαν ένα κυρίαρχο πρόβλημα, αποφάσισε τη συγγραφή τού βιβλίου για τη γλυκιά, αλλά αθώα στέβια, μια νέα πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια, που θα δόσει διέξοδο απασχόλησης και απόκτησης νέων εισοδημάτων στους Έλληνες αγρότες.