Στον αστερισμό του ιβίσκου

Στον αστερισμό του ιβίσκου

Ποίηση

Ραγισμένο κοχύλι Σώπα, μην κλαις, ραγισμένο κοχύλι μου. Σε κάθε σου δάκρυ αδειάζει πιότερο ο ωκεανός που κρύβεις μέσα σου. Σώπα, μην κλαις. Τη χαραγή της όψης σου με φιλιά θα σκεπάσω. Έμεινε ακόμα λίγο γάλα σε στήθη από καιρό ξεχασμένα να πιεις να λησμονήσεις. Σώπα, μην κλαις. Με μιας αράχνης τον ιστό θα σου σιάξω ένα σεντόνι, λευκό και αέρινο σαν τα νέφη τ' ουρανού για ν' αφουγκράζεσαι τους ανέμους σαν θα περνούν σιμά σου. Σώπα, μην κλαις. Άσε το δάκρυ δικό μου να 'ναι. Εσύ ν' ανασταίνεσαι στου ήλιου το γέλιο, αυτό που ανατέλλει μέσα μου κάθε που δένεις στο μόλο της δικής μου προσμονής, στου ονείρου τ' ανεκπλήρωτο.

Συνολικές κριτικές 1
  • Ο "Αστερισμός του Ιβίσκου" είναι μια ποιητική συλλογή που φέρει ατόφια την προσωπική ποιητική σφραγίδα της συγγραφέως Σταυρούλας Δεκούλου-Παπαδημητρίου.
    Μια σφραγίδα που ξεχειλίζει από ευαισθησία, άπειρα συναισθήματα, τρυφερότητα. Είναι μια ποιητική συλλογή πάνω στον έρωτα, τις αναμνήσεις, τα βιώματα, τα συναισθήματα. Κάθε της στίχος και στροφή σε κρατά κοντά σου με έναν τρόπο γεμάτο από άρωμα ποίησης.
Το βιβλίο δεν υπάρχει σε κάποια βιβλιοθήκη

Σχετικά Βιβλία

Mes amis

Mes amis

Βεργίνα
Επί των ανθέων...

Επί των ανθέων...

24 γράμματα
243.186 Βιβλία
122.585 Συντελεστές
4.631 Εκδότες
Με την υποστήριξη του ΒιβλιοNet και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου